De cum începe o nouă zi, Iulia Rusu, mama celor opt copii, se gândeşte cum să-şi hrănească familia. Nu dispun de aragaz, pentru că nu au bani ca să achite facturile, aşa că au improvizat un cotlon, iar lemnele pentru foc le aduc copiii din pădure.

Iulia Rusu spune că, în curând, începe un nou an de studii şi nu ştie cum va reuşi să-i pregătească pe cei cinci copii de şcoală. Nu are bani nici pentru îmbrăcăminte şi nici pentru rechizite.

Dorina este elevă în clasa a noua. Spune că lucrează pe la consăteni ca să-şi poată ajuta mama. Visul ei este să devină bucătar şi speră că va avea posibilitatea să-şi continue studiile la un colegiu de profil.

Ceilalţi copii se implică şi ei la treburile casnice. Şi-ar dori o bicicletă, aşa cum au alţi copii şi se joacă, dar spun că mama nu-şi poate permite să le cumpere.

Iarna, cei opt copii şi mama lor dorm într-o singură cameră. Locuinţa este a bunicului din partea tatălui care a decedat, aşa că trăiesc toţi cu frica în sân, că într-o bună zi, mătuşile i-ar putea alunga din casă.

Reprezentanţii primăriei ştiu că familia o duce greu, dar spun că nu au de unde majora indemnizaţia pentru întreţinerea copiilor.

Întristată, Iulia Rusu spune că şi-ar dori ca cel mai mic copil să poată merge la grădiniţă, dar nu-şi poate permite să achite taxa lunară. Spune că va face tot posibilul ca ceilalţi cinci copii să nu abandoneze şcoală şi îi roagă pe oamenii cu suflet mare s-o ajute cât de puţin, dacă pot. Numărul de telefon la care puteţi apela familia Rusu este 069788450.