Iubitorii de artă sunt invitați la Glodeni: vidCamp – un eveniment de sculptură monumentală, grafică și pictură

glodeni

vidCamp este un eveniment artistic în cadrul simpozionului internațional de sculptură monumentală, grafică, pictură,
„vidArt 2016 ” preconizat într-o zonă de camping a localității Cuhnești, raionul Glodeni.

În perioada de 2-3 august se vor prezenta lucrările din cadrul simpozionului vidArt 2016 organizat de colegul nostru Alexei Vidrașco plus un program interactiv special compus din 2 zile.

Ziua 1

#. Excursie Rezervația Padurea Domneasca, Zimbrăria, Suta de Movile
#. Freestyle Fotball cu Glavan Petru
#. Film ‘„Constantin Brâncuși – Viața și opera”
#. Dub, Techno, House, Minimal, Trap, Dubstep, Rave etc.
#. Mămăliga și Compot

Ziua 2

#. Excursie Grota Butești, Reciful din satul Cobani, Țara Bitlanilor
#. Plenair
#. Jocuri Uno, Monopoly, Șah, Volley
#. Film ‘„Brâncuși din eternitate”
#. Jazz, Funk, Reggae, Rock, Rap, Pop etc.
#. Rug
#. Reggae Band Krivye SunDalee

vidcamp

În perioada de 23 iulie – 3 august are loc simpozionul internațional de sculptură monumentală, grafică și pictură „vidArt 2016” localizat în comuna Cuhnești, raionul Glodeni. Perioada propusa este una nu doar semnificativă dar și productivă pentru artiștii participanți la simpozion având la baza 3 ediții anterioare a anilor 2013, 2014 și 2015 în care au participat inediți artiști sculptori, pictori, graficieni și ceramiști.

Simpozionul „vidArt 2016” localizat în comuna Cuhnești este petrecut intenționat în zona rurală cu scopu de a se evita orice intervenție externă fiind mai aproape de valorile mioritice abordate de nenumărate ori de artiștii participați a edițiilor precedente. Organizarea unui asemenea eveniment unic pentru Moldova a avut și are intenția de a examina și respecta principiile unui simpozion antic grecesc, adică schimbul de experiență cu artiștii din domeniu artelor vizuale din diferite regiuni, țari etc.

Organizat de sculptorul Alexei Vidrașco participant la multiple expoziții naționale cât și internaționale, simpozionul „vidArt” a căpătat o valoare neprețuită pentru artiștii participanți a acestui eveniment cultural artistic. Anual evenimentul a avut parte nu doar de sprijinul și susținerea colegilor de breaslă dar și a unor nume mari cum ar fi Eugen Țîbuleac, Iulian Cristea, Nora Wagner, Octavian Romanescu, Titus Ivan, Eric Perjovschi etc.

Fiecare an începând cu prima ediție e onorat cu un simpozion excepțional în care nu doar sculptori renumiți au parte de noi experiențe ci și tinere talente ghidați de așa numiții „bătrâni în domeniu” conlucrează cu tinerii artiști pentru a prelua materialul născut în natură transformându-l în opere de artă prin intervenții dinamice, incizii, plan, linii etc. după care opera se renaște în natura prin patina căpătată.

Lucrările finisate au onoarea de a fi parte din „Parculețul de sculptura ‘’ din comuna Cuhnești unde va avea loc și micul festival vidCamp petrecut în cadrul vernisajului „vidArt 2016” cu scopul de a promova valorile și arta la nivel național cât și internațional dar și pentru a crea o zona de confort pentru vizitatorii acestuia.

Detalii în evenimentul de pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente