Putin propune ambasador în Ucraina un specialist în rețele de spionaj

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Opozanții ruşi – fostul vicepreședinte al Dumei de Stat Ilia Ponomarev și emigrantul politic Olga Kurnosova – l-au avertizat pe preşedintele ucrainean Petro Poroşenko să nu accepte candidatura lui Mihail Babici pentru postul de ambasador rus în Ucraina, scrie Unian.

Kurnosova a declarat că rechemarea ambasadorului Mihail Zurabov poate indica faptul că Putin va paria în continuare pe provocarea unor alegeri anticipate în Ucraina, iar pentru aceasta el are nevoie de o persoană care nu are relații informale cu conducerea Ucrainei.

De asemenea, Kurnosova a reamintit că Babici este un fost militar, într-o vreme șef al guvernului Republicii Cecenia.

„Babici este ultimul om de la care ar fi vreun folos în calitate de diplomat. În situația de război nedeclarat, trimiterea ca ambasador a unui militar este ca o palmă peste față”, – a spus ea.

La rândul său, Ponomarev a declarat că Babici are experiență în fraudă electorală în Rusia, iar dacă Ucraina îl va acredita, va obţine garantat un „cuib de spioni, din care se vor coordona serviciile speciale rusești pentru organizarea unor campanii în interesul Federației Ruse”.

„Cu alte cuvinte, scopul său trebuie să fie interpretat în sensul pregătirii pentru posibilitatea alegerilor anticipate, pe care se pare că va paria Rusia”, – susţine opozantul rus.

„Îl îndemn pe domnul președinte să nu-și dea acordul pentru numirea acestui om în postul de ambasador. Este o persoană clasică pentru interacțiunea cu separatiștii și operațiuni militare” – a spus Ponomarev.

Joi, preşedintele rus l-a demis pe ambasadorul din Ucraina Mihail Zurabov şi a propus în locul acestuia pe Mihail Babici, cu a cărui candidatură acum trebuie să cadă de acord şi autorităţile ucrainene.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...