Aproape 9 mii de locuri de muncă vacante. Ce specialiști au cele mai mari șanse să-și găsească un job

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproape 9 mii de locuri de muncă vacantesunt înregistrate la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cele mai multe dintre acestea sunt în capitală – 2500 de locuri, urmată de Bălți cu 1200 de locuri și Florești, Cahul și Orhei – cu câte 300 de locuri.

Pentru persoanele cu studii superioare şi medii de specialitate sunt disponibile 2304 locuri. Totuși Cele mai multe șanse să obțină un loc de muncă în acest domeniu au inspectorii, specialiștii în domeniul sănătății, învățământ și economie.

Totuși, cele mai mari șanse să-și găsească un job au persoanele cu nivel de instruire secundar profesional, mediu general şi pentru muncitorii necalificaţi. La această categorie, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 6394 locuri de muncă, ce constituie 74% din numărul total de locuri vacante.

În acest domeniu cei mai solicitați sunt lucrătorii în industria textilă, în domeniul vânzărilor și construcțiilor, lucrători în întreprinderi industriale, restaurante și hoteluri, transport și telecomunicații.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...