Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

25 Aprilie, 2024

Specialiști ai ANRCETI studiază experiența europeană de reglementare a comunicațiilor poștale

Săptămâna curentă, un grup de specialiști ai Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) participă la un program de instruire de cinci zile desfășurat, în perioada 25 – 29 iulie 2016, la Chișinău, în cadrul programului de asistență tehnică TAIEX cu tema: "Reglementarea comunicațiilor poștale". Sesiunile din cadrul programului de instruire sunt moderate de doi experți ai Autorității de Reglementare în Comunicații din Lituania (RRT), autoritate cu care ANRCETI a încheiat la 11 septembrie 2012 un acord de colaborare privind facilitarea cooperării și a schimbului de informații în domeniul comunicațiilor electronice.

ANRCETI a solicitat organizarea acestui program de instruire pentru a studia și prelua experiența europeană în vederea implementării Legii comunicațiilor poștale nr. 36 din 17.03.2016 (în continuare - Legea nr. 36/2016), prin care ANRCETI i-au fost încredințate atribuțiile de reglementare și supraveghere a pieții serviciilor poștale.

În primele trei zile ale programului de instruire, participanții la el au discutat principalele aspecte ale reglementării comunicațiilor poștale, cadrul de reglementare al Uniunii Europene (UE) și au luat cunoștință de practica de reglementare a comunicațiilor poștale din Lituania.

În următoarele două zile, participanții la program vor studia cadrul de reglementare al UE privind sistemul de finanțare al serviciului poștal universal, aspecte ale reglementării activității furnizorului de serviciu poștal universal, particularitățile contabilității furnizorului respectiv din Lituania.

Acesta este al doilea seminar desfăşurat anul curent în cadrul programului de asistenţă TAIEX oferit ANRCETI de către Comisia Europeană.

Programul TAIEX este un instrument de acordare a asistenţei tehnice și schimbului de informații în vederea transpunerii normelor legislaţiei UE în statele beneficiare şi aplicării acestora de către autorităţile din statele respective. Acest program prevede consilierea specialiştilor din ţările beneficiare prin asistenţă oferită de către experţi din ţările UE.

27 iulie 2016

Ultima actualizare: 27/07/2016