O moldoveancă care a locuit mai mulți ani în Italia, numită șef al Biroului pentru Relații cu Diaspora

Olga Coptu, care condus mai mulți ani o organizație în Italia, a fost numită șef al Biroului pentru Relații cu Diaspora. Aceasta după ce diplomatul Valeriu Turea a anunțat cu câteva zile în urmă că se retrage de la conducerea instituției.

Olga Coptu a fost prezentată echipei de către Secretarul general al Guvernului, Tudor Copaci.

„Vin în această funcție cu o responsabilitate enormă, dar mă simt și onorată de acest mandat, pentru că îmi doresc să continuăm împreună cu echipa Biroului toate acțiunile și proiectele începute. Vom implica cât mai mult membrii diasporei în activitățile destinate lor și vom promova toate inițiativele și realizările pe dimensiunea Diasporă, Migrație și Dezvoltare”, a afirmat Olga Coptu în cadrul întânirii.

La rândul său, fostul șef al BRD, Valeriu Turea i-a urat „bun venit!”. „Aveți o reputație foarte bună în diasporă, cunoașteți viața diasporei din interior. Preluați conducerea uneia dintre cele mai bune echipe din cadrul autorităților publice și în acest context, am toată certitudinea că transferul de funcții se va produce elegant”, a menționat acesta.

Olga Coptu a revenit în Republica Moldova în 2014. A absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea de Stat din Moldova, după care Facultatea de Științe Politice și Relații Internaționale la Universitatea „La Sapienza di Roma” din Italia. În 2009, Olga COPTU a înființat ziarul migranților moldoveni – „Gazeta Basarabiei”, distribuit în mai multe țări, precum: Italia, Franța, Portugalia, Elveția, Belgia, Grecia. Anterior, a activat în cadrul Biroului Relații Interetnice și a Ministerului Culturii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.