Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.07.2016

Dialog al Premierului Pavel Filip cu un investitor german, privind crearea a 1500 de locuri de muncă

Dialog al Premierului Pavel Filip cu un investitor german, privind crearea a 1500 de locuri de muncă

Prim-ministrul Pavel Filip a discutat, astăzi, măsurile promovate de Guvern privind susținerea mediului de afaceri cu reprezentanții companiei germane Coroplast.
 
Compania intenționează să creeze, în următorii ani, în jurul a 1500 de locuri de muncă. Valoarea planificată a investițiilor este de aproximativ 10 milioane de euro, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
Premierul a vorbit despre pașii următori pentru îmbunătățirea în continuare a mediului de afaceri și facilitarea investițiilor străine în țara noastră. „Avem nevoie de o economie dezvoltată pentru a face investiții publice și sociale, astfel încât cetățenii să aibă o viață mai bună. Suntem conștienți că pentru a fi o țară dezvoltată economic trebuie să atragem investiții, iar pentru aceasta trebuie să fim atractivi”, a spus Pavel Filip. Investitorii germani au apreciat deschiderea autorităților față de potențialii investitori.
 
Reprezentanții companiei au menționat că în urma analizei pieţelor și a cadrului normativ de reglementare a activității de întreprinzător din statele din Europa de Est compania a găsit Moldova atractivă pentru investiții.
 
Dialogul a vizat, de asemenea, și funcționarea Consiliului Economic, care reprezintă o bună platformă de comunicare și colaborare între autorități și mediul de afaceri. În context, Prim-ministrul Pavel Filip a subliniat că această structură reprezintă un spațiu pentru comunitatea de business în care își face auzite problemele cu care se confruntă și vine cu propunerile necesare pentru a elimina barierele existente.
 
La prima etapă investitorii germani sunt axați pe realizarea proiectului investițional în Căușeni. Se preconizează construcția unei hale de producție cu o suprafața totală de aproximativ 8,500 m2  pentru producerea de cablaje și injecție din mase plastice. Coroplast are drept scop livrarea produselor către producătorii de cablaje din Moldova și de peste hotare. Sectorul automotive din Republica Moldova este cel mai dinamic sector industrial unde sunt ocupați peste 7 mii de angajați.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus