Leancă îi răspunde lui Nantoi: E un simplu analist politc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele PPE Iurie Leancă i-a răspuns colegului său de partid, Oazu Nantoi, care l-a acuzat de „cârdășie” cu oligarhul Plahotniuc. În opinia fostului premier, Nantoi și-a „amintit” abia acum că este vicepreședintele PPE și nu „un simplu analist politic”.

„Mă bucur că, în sfârșit, Oazu și-a amintit că este vicepreședinte ‪‎PPEM‬ și nu ‘un simplu’ analist politic. Mă întristează, însă, că având posibilitatea să discute deschis în cadrul partidului, a ales să-și atace colegii. În rest, atunci când dai tuturor lecții de moralitate, e bine să privești puțin și în propria curte”, a menționat Leancă pe o rețea de socializare.

El îl acuză pe Nantoi că nu s-a „supus” deciziei Consiliului Național politic al partidului, care a decis cu „majoritate absolută” participarea la guvernare alături de coaliția majoritară.

„O spun deschis, așa cum ați văzut cu toții – Oazu Nantoi a fost tot timpul cu un picior în PPEM și unul în alt partid. Noi am acceptat însă și acest lucru, am considerat că e o chestiune de opțiune și va veni un moment când va decide unde vrea să rămână. Poate a venit acel moment și trebuie să aibă tăria să aleagă, deoarece PPEM rămâne unit”, a mai spus Leancă.

Vicepreședintele PPEM, Oazu Nantoi a criticat dur, într-un interviu pentru Deutsche Welle, disponibilitatea șefului său de partid Iurie Leancă de a „se alătura majorității parlamentare” și de a intra „în cârdășie cu Vlad Plahotniuc”. Nantoi a spus că aceasta va „lovi în ideea candidatului comun al dreptei pro-europene” la alegerile prezidențiale și va face ca „în turul doi să iasă doi candidați – ambii din buzunarul” oligahului care controlează în prezent puterea în Republica Moldova”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...