Bugetul proiectului depăşeşte 14 milioane de euro, iar banii au fost oferiţi de Uniunea Europeană, Agenţia de Cooperare şi Dezvoltare din Austria şi Elveţia, dar şi de autorităţile de la noi.

„A asigura Republica Moldova cu apă este o prioritate şi un obiectiv al partenerilor de dezvoltare. Ceea ce facem împreună cu reprezentanţii Uniunii Europene şi ai Austriei şi Elveţiei este încă o dovadă că atunci când ne unim eforturile putem realiza lucruri frumoase. Ştim că nu este pentru prima dată când cineva încearcă să aducă apa din Prut şi să o proceseze în apă potabilă.  Avem exemplul Uniunii Sovietice şi avem exemplul Uniunii Europene. Acesta este un răspuns pentru cei care îşi pun întrebarea despre beneficiile UE”, a declarat Pirkka Tapiola, în cadrul evenimentului.

La inaugurare au venit mai mulţi locuitori din Grozeşti care s-au arătat încântaţi de facilităţi şi le-au mulţumit partenerilor europeni.

Potrivit autorităţilor locale, în total au fost instalate peste 100 de km de reţea de distribuire şi aproximativ 17 km de conducte principale de transmisie.