Mai exact, CNI a con­sta­tat că primăriţa de la Făleşti nu a decla­rat câteva con­turi ban­care. Din­tre acestea, cinci au zero sold, două au 38 de bani şi, respectiv, 47 de bani, iar altul e cu 708 lei. În timp ce rapor­to­rul a cerut sesi­za­rea Pro­cu­ra­tu­rii şi constatarea încălcării regimului juridic, un alt membru al CNI, Dumitru Prijmireanu, şi-a apostrofat colegii şi i-a îndemnat să fie mai obiectivi, amintind că săptămâna trecută CNI a clasat cauza judecătoarei Mariana Pitic, care a indicat în declaraţia de avere un Porsche de doar 11 mii de lei.

„Nu a declarat coştereaţa şi garajul şi spunem că a făcut-o intenţionat. Sau mijlocul de transport de 27 de ani. Cinci conturi cu sold zero şi acele trei sunt cu 38 de bani, 47 de bani şi altul cu 708 de lei. Ce poate fi aici intenţionat? Ceea ce noi recent am adoptat, un subiect de rang înalt, care se plimbă prin Chişinău cu Porsche de 11 mii de lei, când ştim că o singură roată coastă la maşina aceasta 11 mii de lei. Şi acea cauză s-a clasat pe motiv că nu este intenţionat, dar aici spune că intenţionat? Ar trebui să fim mai coerenţi şi obiectivi”, s-a revoltat Dumitru Prijmireanu.

Amintim că în presă s-a scris despre faptul că judecătoarea Mariana Pitic locuieşte într-un imobil de lux într-o suburbie a capitalei şi conduce o maşină marca Porsche, care costă zeci de mii de euro, însă aceasta a notat în declaraţia sa de avere că a plătit pentru automobil doar 11 mii de lei. 

În ce priveşte cauza Violetei Ivanov, Comisia Naţională de Integritate a decis s-o claseze, motivul fiind că nu au descoperit diferenţe dintre averea propriu-zisă şi declaraţia semnată de Ivanov. Asta deşi în presă au apărut fotografii în care fiica deputatei a ieşit în evidenţă cu maşini de lux, genţi de firmă, blănuri şi bijuterii scumpe. 

„Membrii comisiei s-au pronunţat pentru clasarea cauzei invocând lipsa încălcării vădite a declaraţiilor şi averilor. Inspectorii au efectuat verificările privind veniturile deputatului şi a membrilor familiei şi nu au depistat o diferenţă vădită a acestora”, a precizat purtătorul de cuvânt al CNI, Eugen Viţu.

Membrii Comisiei Naţionale de Integritate au dispus iniţierea controlului în privinţa deputatei Violeta Ivanov în aprilie, după ce o investigaţie a Ziarului de Gardă a scos la iveală fotografii în care fiica deputatei îşi etala luxul în care trăieşte pe mai multe reţele de socializare. Tânăra de 17 ani a apărut cu ochelari de soare marca Dior, al căror preţ pe site-ul oficial al producătorului este de peste 300 de lire sterline, farduri de aceeaşi marcă de aproximativ 40 de lire sterline, dar şi genţi de la Michael Kors, Louis Vuitton şi Coco Chanel. În vara anului trecut, fiica deputatei a publicat o poză cu un Jaguar, iar în comentarii a lăsat să se înţeleagă că în perioada următoare, ea va conduce autovehiculul. Inspectorii CNI au verificat bunurile deţinute de Ivanov, iar astăzi au clasat dosarul.

Anterior, Violeta Ivanov declara că lucrurile cu care se laudă fiica ei pe reţelele de socializare nu îi aparţin şi totul este o maimuţăreală de adolescent. Ziarul de Gardă a scris şi despre faptul că Vio­leta Iva­nov şi-a construit o locuinţă cu două nive­luri în Chi­şi­nău, iar în acte, fiica sa de 17 ani, este proprietara casei de lux. Tot­o­dată, fami­lia deputatei ges­tio­nează de mai bine de zece ani două tere­nuri în capitală, pe care le închi­ri­ază de la Pri­mă­ria municipală şi le folo­seşte ca şi par­cări, con­tra sumei de 20 de lei pen­tru o sin­gură zi.