Când va fi finalizată restaurarea scărilor şi a cascadei din Parcul „Valea Morilor”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În acest an vor fi finalizate lucrările de restaurare a scărilor din Parcul „Valea Morilor”, inclusiv amenajarea cascadei şi a rotondei. Cel puțin așa susține primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, care a inspectat astăzi şantierul respectiv.

„Mi-aş dori să încheiem lucrările până la Hramul Chişinăului, dar nu-l vom grăbi pe antreprenor. Vom respecta graficul de execuţie şi, în primul rând, calitatea lucrărilor”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

Lucrările pe şantierul din Parcul „Valea Morilor” au demarat anul trecut. Menţionăm că întregul obiectiv – rotonda, scările, havuzurile şi sistemul de iluminat decorativ vor fi reconstruite având la bază o structură de rezistenţă sporită, dar vor păstra, în acelaşi timp, aspectul arhitectural din anii 1960-1970.

Valoarea proiectului este de 12 milioane lei, bani alocaţi din bugetul municipal.

Aflat în Parcul „Valea Morilor”, primarul de Chişinău a mai inspectat şi plaja de pe malul lacului. Serviciile municipale de profil au elaborat un proiect de amenajare a plajei, pentru extinderea zonei de odihnă. Dorin Chirtoacă a susţinut propunerea specialiştilor, care au propus ca lucrările de amenajare a plajei, dar şi amenajarea ultimei etape a aleii pietonale din jurul lacului, să demareze în perioada imediat următoare şi să se încheie până la sfârşitul sezonului estival.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...