Pe de altă parte, proprietarii de terenuri agricole susţin că au încheiat un contract cu Staţia de irigare Briceni şi au dreptul să-şi ude culturile. Mai mult, arendaşii sunt acuzaţi că nu au toate actele necesare pentru creşterea peştelui. 

Arendaşii iazului spun că, în urmă cu cinci ani, au semnat un contract cu primăria şi au investit milioane de lei în afacere, dar acum totul se duce pe apa sâmbetei. Potrivit lor, agricultorii din sat pompează tot mai multă apă pentru a-şi uda culturile şi astfel mor toţi peştii.

Administratorii lacului sunt acuzaţi însă că nu au toate actele necesare pentru a creşte peşti. La rândul lor, aceştia se plâng că sunt purtaţi pe drumuri. Iar agricultorii sunt supăraţi că arendaşii iazului le interzic să pompeze apă din lac, deşi au permisiune pentru acest lucru.

Reprezentanţii Staţiei de irigare din Briceni, din cadrul Agenţiei Apele Moldovei, spun că vinovaţi de scăderea apei din iaz sunt arendaşii. 

Primarul satului Teţcani, Alexei Scutelnic, a declarat că toate documentele sunt legale, dar a refuzat să ofere mai multe comentarii.

Precizăm că Guvernul a aprobat miercuri un regulament privind exploatarea lacurilor, prin care îi obligă pe arendaşi să asigure acces liber agricultorilor pentru irigarea terenurilor. În caz contrar, aceştia riscă să fie amendaţi.