Directorul adjunct al Întreprinderii pentru Silvicultură Edineţ, reținut pentru corupere pasivă. Ar fi extorcat 4000 de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Directorul adjunctul al Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Edineţ a fost reținut de ofițerii DGT „Nord” a CNA şi procurorii anticorupție cu puţin timp în urmă. Bărbatul este bănuit de corupere pasivă.

Potrivit denunțătorului, acesta ar fi extorcat 4000 de euro de la un cetățean, sub pretextul numirii acestuia în funcția de pădurar la Ocolul Silvic din Donduşeni. Totodată, funcţionarul l-ar fi asigurat că nu-i va crea impedimente în activitatea ulterioară.

În rezultatul măsurilor speciale de investigație şi acțiunilor de urmărire penală întreprinse, adjunctul a fost prins în flagrant delict, după primirea primei tranşe de 2 000 euro, bani transmiși sub controlul CNA.

Bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reţinut pe un termen de 72 de ore. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru corupere pasivă.

Dacă va fi găsit vinovat, funcţionarul riscă o depeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...