O familie din Străşeni a fost impusă să cerşească în Moscova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un locuitor al raionului Nisporeni a fost condamnat recent pentru traficarea unei familii din raionul Străşeni pentru a cerşi în Federaţia Rusă.

Potrivit Procuraturii din Străşeni, în perioada anului 2003, inculpatul a recrutat un bărbat cu dizabilităţi, pentru a cerşi în orașul Moscova. Câteva luni mai târziu, inculpatul, sub pretextul confirmării identităţii soţului a transportat-o şi pe soţia victimei, împreună cu fiicele sale minore, la vama dintre Federaţia Rusă şi Ucraina.

În continuare, acesta i-a impus, prin aplicarea violenţei pe toţi membrii familiei să practice cerşitul în Moscova până în anul 2008, când bărbatul a reuşit să se întoarcă acasă cu una dintre fiicele sale.

Fiind audiat de procurori, inculpatul, în vârstă de 43 de ani, nu şi-a recunoscut vinovăţia.

Recent, inculpatul a fost condamnat pentru trafic de fiinţe umane şi copii la 18 ani închisoare în penitenciar de tip închis. Prin aceeaşi sentinţă, s-a dispus încasarea din contul condamnatului în beneficiul părţilor vătămate a sumei de 100 mii lei şi 5 mii dolari drept prejudiciu moral cauzat prin infracţiune.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...