Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Polițistul de frontieră, maltratat de…

Polițistul de frontieră, maltratat de trei indivizi beți, a decedat

Polițistul de frontieră, maltratat la 12 iulie de trei indivizi în stare de ebrietate, a decedat la spitalul raional Cahul, în urma leziunilor corporale grave. Mihail Ianțus, care activa în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vulcăneși din 2007, a lasat îndurerați soția însărcinată și un copil de doar 5 ani. Acesta avea 31 de ani.

În seara zilei de 12 iulie, polițistul a încercat să aplaneze un conflict iscat între trei indivizi, aflați în stare de ebrietate, într-un local din satul Găvănoasa, raionul Cahul. Cei trei inși, cu vârsta de 27, 30 și 37 de ani, i-au aplicat mai multe lovituri și l-au lăsat să zace la pământ. Polițistul a fost transportat de urgență la spitalul raional Cahul pentru îngrijiri medicale, dar din cauza leziunilor grave, acesta a decedat.

Suspecții, care s-au dovedit a fi localnici ai orașului Vulcănești, au fost reținuți pe o stradă din localitate. Ei au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați de organul de urmărire penală al IP Cahul într-o cauză penală pentru huliganism. Dacă vinovăția bănuiților va fi dovedită, potrivit legislației penale a Republicii Moldova, aceștia riscă închisoare de până la 7 ani.

Astăzi, angajații Poliției de Frontieră și-au exprimat durerea şi au transmis condoleanţe apropiaţilor în legătură cu încetarea lui din viaţă, prematur, a colegului, Mihail Ianțus.
„Mihail Ianțus, în vârstă de 30 de ani, activa în funcție de inspector în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești al Direcției regionale SUD. Pe parcursul activității sale, debutată în 2007, s-a prezentat ca o persoană activă și responsabilă în exercitarea misiunilor de serviciu, fapt şi după plecarea sa în eternitate, va rămâne o prezenţă constantă, unanim apreciată şi respectată pentru aportul său.
În urma sa a lasat îndurerați soția însărcinată și un copil de doar 5 ani. În aceste momente grele pentru familie, pentru cei apropiați și dragi, Poliția de Frontieră vă încredințează de întreaga compasiune, adresându-vă tuturor sincere condoleanțe, alinare și întărire sufletească.”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.