Flashmob inedit! 15 tineri muzicieni au cântat muzică clasică într-un lan de grâu din Căinari// VIDEO

După ce au cântat în piața centrală, clădirea Guvernului, Parlament, și dirijați de trecători în plină stradă, Moldovan National Youth Orchestra a cântat muzică clasică în lanurile de grâu din orășelul Căinari. 15 tineri muzicieni, însoțiți de un pian și o pianistă au interpretat partea Andante din concertul nr. 21 pentru pian și orchestră de Mozart combinerilor și tractoriștilor.

Recitalul a fost o surpriză pentru muncitori, ei au venit de dimineață ca la o zi obișnuită de lucru.

“Încă de la fondarea orchestrei în 2011, marea dorință a fost să facem accesibilă muzica clasică publicului larg. Iar manifestările culturale de tipul celor open air sau flashmob vin să aducă muzicianul unde este ascultătorul și nu invers, cum se întâmplă tradițional”, a declarat Andriano Marian, director Moldovan National Youth Orchestra:

Ediția concertelor de vară 2016 va cuprinde pentru viitor 6 concerte inedite în perioada iulie – august, printre care ”Muzică de Film”, Concert Open Air la Cetatea Soroca, Recital alături de Valentina Nafornița și un concert grandios la Filarmonica din Kiev.

Unul din slogane ale ediției 2016 este ”Vara celor 100 tineri muzicieni”, care presupune numărul record de beneficiari din țări ca Moldova, România, Ucraina, Letonia, Belarus, Elveția și Olanda. De asemenea, ediția 2016 presupune schimbarea titulaturii orchestrei în Moldovan National Youth Orchestra după 6 ani alături de numele Chișinău Youth Orchestra.

[youtube id=”1No53xANVdI”]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.