Nume
Parola
Vizualizări: 4543
INVITAŢIE PENTRU PRESĂ
15 Iulie 2016 — CE: Vizită la Tabăra de Vară ENERGEL ce reuneşte 55 de tineri din stânga Nistrului, UTA Gagauz Yeri şi din raioanele de sud ale Republicii Moldova. Tabăra de vară ENERGEL este organizată de Proiectul Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

CINE: Pirkka Tapiola, Ambasadorul Uniunii Europene în Republice Moldova; Dafina Gercheva, Reprezentantă rezidentă PNUD Moldova, Coordonatoare Rezidentă ONU în R. Moldova; conducerea Ministerului Economiei; Mihail Stratan, directorul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică.

UNDE: Tabăra de vară „Poieniţa Veselă”, s. Dănceni, rl Ialoveni

CÎND: Sâmbătă, 16 iulie, cu începere de la 10.30.
IMPORTANT: Vă invităm să petreceţi o zi la Tabăra de Vară ENERGEL. În această zi, veţi vedea inovaţiile copiilor (tehnologii ce produc energie regenerabilă inventate şi construite de elevii veniţi la tabără), machete de oraşe fără consum de energie din surse fosile, veţi participa la experimente de obţinere a energiei electrice din citrice, castraveţi muraţi, dar şi la alte activităţi de promovare a energiei curate.
În perioada 6-17 iulie, în satul Dănceni, rl Ialoveni, îşi desfăşoară activităţile cea de-a cincea ediţie a taberei de vară ENERGEL, prima având loc în vara 2012. Timp de 10 zile, copiii veniţi din comunităţile beneficiare ale Proiectului Energie şi Biomasă, etapa a II, dar şi din stânga Nistrului învaţă cum să producă energie din sursele naturii și cum să o consume eficient.
Tabăra de vară ENERGEL este parte a Iniţiativei Educaţionale de promovare a energiei regenerabile şi eficienţei energetice demarată de Proiectul UE-PNUD „Energie şi Biomasă în Moldova” în comunităţile în care instalează centrale termice pe biomasă. Din 2011 până în prezent, circa 22.000 de copii au învăţat în şcoli cursul de energie regenerabilă şi eficienţă energetică, iar peste 330 au participat la tabăra de vară ENERGEL

Inițiativa educațională de promovare a energiei regenerabile și eficienței energetică a fost lansată în 2011 la iniţiativa Proiectului UE-PNUD „Energie şi Biomasă” şi este desfășurată în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Agenţia pentru Eficienţă Energetică, Institutul de Formare Continuă şi Centrul Republican pentru Copii și Tineret ”Gutta-Club”.