22:41:52 28.03.2024
Stiri

Varza murată, LEAC UIMITOR împotriva unei BOLI GROAZNICE! Nimeni n-a știut asta până acum

Știri 14.07.2016 18:00 Vizualizări2238 Autor: Ziarul National
Varza murată, LEAC UIMITOR împotriva unei BOLI GROAZNICE! Nimeni n-a știut asta până acum


Chiar dacă se spune că legumele își schimbă proprietățile gustative prin acrire sau murare, varza, gogonelele, castraveții murați și pepenele sunt o bombă de sănătate pentru că detoxifică organismul, îl apără de boli și îl fac mai rezistent împotriva virușilor.

Murăturile se obțin prin fermentarea acidolactică, naturală, cu tulpini de bacterii probiotice sălbatice a legumelor și fructelor proaspete, sănătoase, în saramură. Sub influența microflorei de fermentație acestea capătă valoare nutrițională deosebită, devenind practic alimente funcționale probiotice.

d61c34e7840299549f2af82d6f128c0b

Specialiştii le recomandă în special, după o masă pe bază de carne şi grăsimi. Totodată, castraveţii muraţi sau alte legume sunt bogate în fibre necesare procesului digestiv şi luptei împotriva cancerului.
Murăturile reprezintă soluţia pe perioada iernii pentru aportul de vitamine hidrosolubile - A, E, K şi minerale din legume. „Sunt o sursă importantă de fibre pe perioada iernii alături de cereale integrale şi fructe. Sunt utile astfel pentru reglarea tranzitului intestinal. În plus, conţin în urma fermentaţiei cantităţi crescute de drojdie cu conţinut bogat în vitamine din grupul B”, spune nutriţionistul Ştefan Ionuţ.

Se spune că broccoli, varza murată şi conopidă sunt alimente excelente care ajută la prevenirea cancerului. Un studiu finlandez a arătat că varza murată are chiar mai multe proprietăţi în lupta împotriva cancerului. S-a constatat că prin intermediul procesului de fermentaţie, izotiocianații joacă un rol important în eliminarea substanţelor cancerigene din organism.

S-a dovedit că varza este o sursă excelenţă de vitamina U, care poate ajuta la vindecarea ulcerului peptic. Sucul de varză crudă s-a dovedit a fi un tratament eficient pentru ulcerul peptic, iar varza murată reprezintă o altă sursă de vitamina U.

Varza murată este singurul produs vegetal care conține vitamina B12, care are rolul de a încetini procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos și împiedică pierderile de memorie.

Zeamă-de-varză

Astfel, varza murată dar și zeama de varză conțin vitamina U, vitamina anti-ulceroasă, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murată și zeama se recomandă în tratarea bolilor ulceroase. Pentru că stimulează arderea grăsimilor și normalizează apetitul, varza și zeama de varză murată se recomandă, crudă, și în curele de slăbire.

Moarea reglează si stabilizează tensiunea. Persoanelor hipotensive li se recomandă, zilnic, un pahar de moare de varză. Câteva pahare de moare pe zi, mai multe zile la rând, ajută la normalizarea digestiei, în special previne constipația.

Sursa: doctorulzilei


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md