Un instructor auto a fost prins cu mită de 300 de euro

Un instructor auto din Cahul a fost reținut de ofițerii DGT “Sud” a CNA și procurorii anticorupție. Acesta este bănuit de trafic de influență.

Potrivit denunțătorului, bărbatul, instructor din Cahul, ar fi pretins 600 de euro, susținând că are influență asupra persoanelor publice din cadrul Secției Înregistrare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Cahul, în vederea promovării examenului de calificare a conducătorilor auto și obținerea permisului de conducere.

Ca rezultat al măsurilor speciale de investigații şi acțiunilor de urmărire penală, instructorul a fost prins în flagrant delict în momentul primirii sumei de 300 de euro, bani transmiși sub controlul CNA.

Instructorul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pe un termen de 72 ore. O cauză penală a fost pornită pe acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de la 3000 la 4000 unități convenționale. Conducerea urmăriri penale este în gestiunea Procuraturii Anticorupție.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.