04:24:37 19.04.2024
Stiri

Șmecherii sub „umbrela” PD. Primarul care a ajuns la dubă

Anticorupție 14.07.2016 12:32 Vizualizări4309 Autor: Ziarul National
Șmecherii sub „umbrela” PD. Primarul care a ajuns la dubă expresul.com


Fostul primar al oraşului Nisporeni, Ion Gangan, împreună cu un complice au fost reţinuţi ieri pentru 72 de ore, fiind bănuiți de escrocherie în proporţii deosebit de mari.

Potrivit Procuraturii Generale, în perioada lunilor mai 2013 – ianuarie 2014, primarul oraşului Nisporeni împreună cu o cunoștință au dobândit prin înşelăciune de la un locuitor al raionului bani în sumă totală de 70 de mii de euro pentru a-l ajuta la procurarea unor loturi de teren. Victima nu a intrat în posesia terenurilor pentru care achitase banii nici până astăzi.

Procurorii afirmă că vor solicita instanței ca aceștia să fie plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, iar dacă vor fi găsiți vinovați, riscă să facă închisoare de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Ion Gangan este cunoscut opiniei publice datorită mai multor scandaluri în care a fost implicat în perioada anilor 2007-2015, cât a fost la cârma orașului Nisporeni.

Gangan a ajuns edil ca independent. Ulterior, a cochetat cu Partidul Social Democrat, condus de Victor Șelin, candidând pe lista acestuia la alegerile parlamentare din aprilie 2009. Peste doar câteva luni însă, Gangan s-a „lepădat” de Șelin, fiind luat sub aripa lui Mihai Ghimpu, președintele PL. La alergerile locale din 2011, era deja democrat cu acte în regulă, scria anterior moldovacurată.md.

În anul 2010, acesta a fost implicat într-o bătaie cu Ion Robu, pe atunci preşedinte al Organizaţiei teritoriale Nisporeni a PLDM. În ianuarie 2014, mai mulți oameni de afaceri din raionul Nisporeni au organizat o conferință de presă în care au acuzat Consiliul Raional și pe Ion Gangan că ar stabili taxe pe criterii politice pentru agenții economici. Ei menționau că celor care nu-i suţineau în campaniile electorale le erau impuse impozite exagerate.

Tot în 2014, reprezentanții Mișcării Antimafie l-au acuzat pe primarul Gangan că, împreună cu adepții săi, ar fi aruncat cu pietre în susținătorii Mișcării, care scandau „Jos Mafia” la un concert organizat de PDM.

Numele lui Gangan a figura și în scandalul ceasurilor oferite în timpul alegerilor pentru funcția de președinte al României, din noiembrie 2014. Ceasurile erau oferite celor care votau pentru candidatul PSD, Victor Ponta, susținut în Republica Moldova de PD.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md