Un fost primar de Nisporeni riscă 15 ani de închisoare pentru escrocherie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un fost primar al oraşului Nisporeni împreună cu un complice au fost reţinuţi ieri pentru comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari.

Potrivit celor constatate de Procuratura Generală, în perioada lunilor mai 2013 – ianuarie 2014, bănuitul, deţinând funcţia de primar al oraşului Nisporeni şi acţionând în complicitate cu o persoană civilă, au dobândit prin înşelăciune de la un locuitor al raionului bani în sumă totală de 70 mii euro pentru a-l ajuta la procurarea unor loturi de teren. Până în prezent însă, victima nu a intrat în posesia terenurilor pentru care achitase banii, acestuia nefiindu-i atribuite în proprietatate loturile de pământ.

Acum fostul primar şi complicele său sunt reţinuţi preventiv pentru 72 de ore, urmând ca procurorii să depună demers privind aplicarea în privinţa acestora a măsurii preventive arestul pentru 30 de zile.

Pentru această infracţiune norma penală prevede închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...