icon

Pavel Filip la lansarea proiectului de modernizare a aviaţiei civile din Republica Moldova: Guvernul va sprijini total realizarea acestui proiect

13-07-2016 12:20
1,255

Prim-ministrul Pavel Filip a participat la evenimentul de lansare a proiectului UE sub egida EASA „Suport şi asistenţă în domeniul aviaţiei civile a ţărilor din Parteneriatul Estic şi Asia Centrală”. Proiectul este orientat spre transpunerea standardelor internaţionale şi europene în domeniul aviaţiei civile în Republica Moldova, având un buget de circa cinci milioane euro şi o durată de trei ani.

 

Şeful Executivului a subliniat importanţa acestui proiect pentru țara noastră şi a dat asigurări că Guvernul va sprijini total realizarea lui, dar şi va urmări atent modul de cheltuire a banilor care vor fi investiți în cadrul acestuia.

 

Pavel Filip a multumit partenerilor externi pentru sprijinul acordat şi a declarat că reformarea transportului aerian reprezintă o decizie strategică pentru Guvernul Republicii Moldova. „Prin dezvoltarea acestui sector vizăm nu doar creșterea capacității de transport a pasagerilor și mărfurilor, dar și dezvoltarea economiei naționale, prin stimularea indirectă a unor domenii de activitate precum serviciile financiare, turismul, comerțul etc. Datorită efortului comun depus de Guvern, deja a devenit posibilă sporirea numărului zborurilor directe operate din Republica Moldova, intrarea pe piață a operatorilor low-cost, dar și reducerea prețurilor la biletele de avion. Scopul nostru este ca despre sectorul aviației civile să se vorbească doar în cheia pozitivă, iar cel mai important - ca serviciile prestate să fie apreciate de către pasageri”, a spus Prim-ministrul.

  

Premierul a mai menţionat că, pentru a oferi aviaţiei civile din Republica Moldova un loc distinct în domeniul aeronauticii internaţionale, Guvernul va promova permanent siguranţa aviaţiei prin reglementarea eficientă şi prin încurajarea aplicării celor mai înalte standarde în domeniu.

 

Evenimentul de lansare a proiectului UE „Suport şi asistenţă în domeniul aviaţiei civile ţărilor din Parteneriatul Estic şi Asia Centrală” a reunit la Chişinău directorii autorităților aeronautice civile din opt țări beneficiare, inclusiv Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Ucraina, Kazahstan, Kîrghistan, Tadjikistan și Uzbekistan, reprezentanți ai Comisiei Europene, EASA și ICAO.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30