Autonomia găgăuză nu va respecta prevederile Codului Audiovizualului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Emisiunile posturilor de televiziune din Rusia vor continua să fie difuzate în întregime în autonomia găgăuză, în pofida modificărilor la Codul Audiovizualului discutate în Parlamentul de la Chișinău, declară șefa administrației de la Comrat, Irina Vlah.

Potrivit unui comunicat al serviciului său de presă, aceste modificări, care presupun excluderea din grilă a știrilor și emisiunilor analitice produse de posturilor rusești redifuzate pe teritoriul Republicii Moldova , ar leza interesele locuitorilor din Găgăuzia și ar urmări excluderea limbii ruse din circuitul public.

Drept urmare, bașkanul Irina Vlah afirmă că, în cazul în care amendamentele respective vor fi incluse în redacția finală a noului Cod al Audiovizualului, operatorii de televiziune prin cablu din autonomie vor păstra și redifuza conținutul original al canalelor din Rusia.

În același timp, ieri, Ministerul rus de Externe a publicat pe site-ul său un comentariu, prin intermediul căruia critică dur proiectul noului Cod al Audiovizualului, votat de Parlamentul de la Chișinău în prima lectură, pe care în califică drept un pas „neprietenos” dialogului moldo-rus și care ar avea drept scop limitarea drepturilor teleradiodifuzorilor de limbă rusă din Republica Moldova.

Externele de la Moscova menționează atenționează că vor urmări evoluția acestei chestiuni în contextual relațiilor dintre cele două state.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...