Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (VIDEO) Mama în vârstă de…

(VIDEO) Mama în vârstă de 18 ani le-a spus polițiștilor de ce și-a aruncat copilul la gunoiște

politiacapitalei.md

La 10 iulie 2016, un copil nou-născut a fost găsit într-un tomberon de gunoi din strada Paris, sectorul Buiucani de către un bărbat care trecea pe alături și a auzit un plânset. Sesizată, poliția a stabilit identitatea mamei, o tânără de 18 ani, orginară din raionul Florești. Aceasta ar fi născut în condiții canice într-un partament pe care îl închiria în sectorul Buiucani. Mama fetiței nou-născute le-a spus polițiștilor  că ar fi născut copilul mort. Ea a fost depistată de poliţişti la doar câteva ore de la incident, la o prietenă.

Sursa Video: Politiacapitalei.md

Tânăra s-a dovedit a fi originară dintr-o localitate din raionul Floreşti, în vârstă de 18 ani. În urma primelor audieri, ea a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, iar poliţiştii IP Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au iniţiat un proces penal pentru „lăsarea în primejdie cu bună știință”, infracțiune prevăzută de  art. 163 Cod Penal.

Poliţiştii au constatat că, tânăra ar fi născut singură în condiţii casnice, într-un apartament pe care îl închiria în sectorul Buiucani. Potrivit acesteia, copilul l-ar fi aruncat la gunoi pentru că ar fi fost născut mort. În aceasta ordine de idei, poliţia va sesiza autorităţile publice locale din raionul de origine, având în vedere că ar fi rămas gravidă la vârsta de 17 ani. De asemenea ea adeclarat poliţiştilor că tatăl biologic al copilului se află peste hotarele ţării, care nu ar fi cunoscut despre sarcina ei.

În prezent sunt acumulate toate probele necesare în vederea stabilirii circumstanţelor, precum şi au fost sesizate organele de resort de asistenţă socială din capitală. Conform prevederilor legislaţiei penale în vigoare, tînăra riscă o pedeaspă cu amendă în mărime de pînă la 4 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau  închisoare de pînă la 2 ani.

Bebelușul, care ar avea doar câteva ore de când a fost adus pe lume, a fost transportat de urgență la spitalul Spitalului Clinic Municipal nr.1. Fetița s-ar afla în stare gravă deoarece are hipotermie şi disfuncţii ale sistemului respirator, însă viaţa ei este în afara pericolului.

Cazul este investigat de Inspectoratul de Poliţie şi Procuratura sectorului Buiucani.