(VIDEO) Două biserici din Căușeni și Edineț au fost jefuite: Hoții au furat un amplificator și mai multe bijuterii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un bărbatul de 30 de ani din localitatea Plop, raionul Donduşeni, este cercetat penal după ce a comis un furt din Mănăstirea „Marta şi Maria” din Căuşeni. Acesta este cercetat penal și de poliţia din Edineţ pentru furt din biserica situată în satul Stolniceni, raionul Edineț.

Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore. Individul nu este la prima abatere de la legislaţie, anterior acesta a fost condamnat pentru infracţiune similară.

Acesta a acţionat în comun cu alte 3 persoane, printre care un minor de 14 ani împreună, cu mama sa de 44 de ani şi concubinul acesteia de 45 din ani din orașul Glodeni.

Cazul a avut loc, în perioada 19 – 21 iunie curent. Cei patru au pătruns în interiorul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din s. Stolniceni, de unde au sustras un amplificator și mai multe bijuterii din aur și argint. Valoarea bunurilor sustrase depășesc suma de 35.000 de lei.

O parte din bunurile de preţ sustrase au fost depistate la domiciliul bănuitului reţinut, iar o altă parte ar fi fost amanetate de către cei doi concubini.

În acest caz, a fost iniţiată o cauză penală pentru furt, pentru care legea penală prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6.000 la 20.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...