O fetiţă de 6 ani din Vulcăneşti, atacată de un câine! A fost transportată la Chișinău cu traumatisme grave

O fetiţă de şase ani din satul Carbalia, raionul Vulcănești, Iulia Dragan, a fost transportată cu traumatisme grave la Centrul mamei și copilului din Chişinău, după ce a fost atacată de un câine.

Primarul localităţii Constantin Gaidarji a declarat pentru www.gagauzinfo.md că animalul a doborât fetiţa la pământ şi a început s-o muşte. „Muşcăturile au fost foarte adânci, practic până la oase. Are o plagă foarte mare, iar medicii spun că starea copilului este gravă, dar stabilă”, a menţionat primarul.

Acesta a spus că 10 locuitori ai satului au donat sânge pentru fetiţă, în prezent fiind căutate alte 10 persoane care ar dona sânge.

Aceeaşi sursă scrie că directorul clinicii “Natalia Gheorghiu”, Eva Gudumac, a declarat că starea tinerei paciente în vârstă de șase ani s-a stabilizat, deși rămâne în continuare gravă.

“Fata are răni pe corp, fracturi de coaste. Ea a suferit o operație dificilă”, a declarat medicul pentru www.gagauinfo.md.

Eva Gudumac a menționat că, deși are o vârstă fragedă, Iulia își păstrează optimismul. La solicitarea bașcanului, Irina Vlah, la Iulia au fost invitați specialiști din alte clinici din capitală.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.