Doi traficanţi de droguri din sudul ţării, reţinuţi! Transportau heroină în Moldova din Turcia// VIDEO

Doi bărbaţi de 34 şi 46 de ani, domiciliaţi în oraşul Vulcăneşti şi Ceadâr – Lunga, membri ai unei grupări infracţionale se află în arestul poliţiei pentru 30 de zile şi sunt suspectaţi de comercializarea substanţelor narcotice de tip heroină, pe teritoriul ţării. Recent, unul din ei a fost eliberat din locurile de detenţie, fiind condamnat pentru trafic de droguri.

Urmare a unui complex de măsuri de investigaţii, oamenii legii au stabilit că bărbatul de 34 de ani, în timp ce îşi ispăşea pedeapsa, continua ”afacerea ilegală cu droguri”. Acesta, prin intermediul telefoanelor mobile şi reţelelor de socializare, organiza introducerea substanţelor narcotice pe teritoriul Republicii Moldova. El coordona acţiunile dintre furnizorul stabilit în Turcia, care este la fel cetăţean al Republicii Moldova, transportatorul şi persoana de contact care primea drogurile camuflate.

Totodată, oamenii legii au stabilit că drogurile erau transportate în Republica Moldova, fiind camuflate în interiorul automobilelor şi introduse prin punctele de frontieră Turcia – Bulgaria – România – postul vamal Giurgiuleşti, după care erau preluate şi depozitate într-un garaj închiriat, în oraşul Vulcăneşti.

Ulterior, persoana care primea „coletul”, repartiza cantitatea de droguri în cantităţi mai mici. La indicaţia liderului care se afla în detenţie, transporta drogurile în Chişinău şi le depozita în ascunzişuri cu acces limitat. Locaţia drogurilor ascunse era expediată prin mesaj, care ulterior, după transmiterea sumei de bani solicitate, ajungea la cumpărători. Cantitatea de droguri varia de la 5 pînă la 50 grame, iar preţul unui gram de heroină era vândut cu 2 500 de lei.

La finele lunii iunie, curent, angajaţii INI, INP şi Brigada cu Destinaţie Specială „Fulger”, în apropiere de municipiul Chişinău, au stopat un automobil în care se afla bărbatul de 34 de ani, recent eliberat din locurile de detenţie. Suspectul transporta 50 gr de heroină, depozitată într-o pungă din polietilenă. Acesta, urma să vândă heroina prin intermediul persoanelor aflate în locurile de detenţie. Concomitent, în or.Ceadâr –Lunga, la domiciliu a fost reţinut şi cel de-al doilea membru al grupării infracţionale de 46 de ani.

În cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor, ofiţerii de investigaţii au depistat un cântar electronic la scară mică cu urme de heroină, telefoane mobile, precum şi alte obiecte care vor servi ca probe în cadrul cauzei penale iniţiate pentrucirculaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare .

Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de  la 7 la 15 ani.

[youtube id=”8xaVld7Ll0s”]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.