Dispute în Parlament între Ghimpu și Greceanîi; Socialista îi recomandă liberalului să se „calmeze”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ședința de astăzi a Parlamentului a început cu replici dure între deputați, asta după ce Partidul Socialiștilor din Moldova a propus Comisiei Juridice Numiri și Imunități să se autosesizeze pe marginea declarațiilor făcute de liberalul Mihai Ghimpu în cadrul unei emisiuni televizate.

Socialiștii au cerut Comisiei Juridice Numiri și Imunități să se autosesizeze, după ce Ghimpu a declarat că PL va vota proiectul prin care circa 14 miliarde de lei vor fi puse pe umerii cetățenilor.

„Sesizăm Comisia Juridică să ia atitudine pe marginea declarațiilor făcute de Mihai Ghimpu, care și-a permis să spună că cetățenii trebuie să suporte pierderile furtului miliardului și să întoarcă acei bani. Din numele cui a vorbit domnul Ghimpu?”, a întrebat Vlad Bătrîncea.

În replică, liberalul a spus că el nu a făcut asemenea declarații și că banii furați din sistemul financiar-bancar trebuie întorși de fostul premier Vlad Filat, primarul de Orhei Ilan Șor și soțul deputatei socialiste Zinaida Greceanîi.

Citește și: PL va vota proiectul prin care circa 14 miliarde de lei vor fi puse pe umerii cetățenilor

„Știu că avem mari specialiști în spălare de bani, care umblă cu miniciunile. Banii trebuie să-i întoarcă cei care i-au furat, adică Filat, Șor și soțul doamnei Greceanîi. Eu am vorbit la general, deoarece în toată lumea statul acoperă gaura formată în sistem. Eu nu am spus că banii trebuie întorși din buzunarul cetățenilor, ci din bugetul de stat”, a spus Ghimpu.

De partea cealaltă, Zinaida Greceanîi i-a recomandat lui Mihai Ghimpu să se „calmeze”.

„Este greu să fiu provocată la o replică. Domnule Ghimpu, calmați-vă și nu duceți lumea în eroare. Soțul meu, fiind șef al unei întreprinderi vinicole, nu a putut beneficia de credite neperformante”, a spus Greceanîi.

Săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, Ghimpu a declarat că Partidul Liberal va vota în Parlament legea prin care urmează ca banii oferiți prin garanții de stat din rezervele Băncii Naționale pentru acoperirea jafului din sistemul bancar să fie returnați din bugetul de stat. Potrivit liderului PL, aceasta este unica soluție pentru a redresa situația din sistemul bancar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...