Mărfuri de contrabandă, confiscate la Leușeni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În ultimele 48 de ore, vameșii de la Leușeni au prevenit patru tentative de contrabandă.

Primul caz a fost înregistrat ieri, la întrarea în țară, fiind supus verificării un Volkswagen Touareg, înmatriculat în România. Deși conducătorul auto, un cetățean chinez în vârstă de 35 ani, a declarat că nu transportă bunuri ce necesită a fi prezentate controlului, inspectorii vamali au descoperit, în portbagajul autoturismului, 129 de articole vestimentare, produse în China, valoarea cărora se estimează la suma de 25 mii lei. Conform informațiilor preliminare, marfa urma să fie comercializată ilegal pe piața autohtonă.

Câteva ore mai târziu, angajații postului au depistat 9.360 țigarete, cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Produsele de tutungerie erau disimulate în două dintre cele patru butelii de gaz aflate în autoturismul unui conațional. Potrivit declarațiilor șoferului, acesta intenționa să transporte produsele de tutungerie în România pentru comercializare, unde ar fi obținut un profit de aproximativ 1.400 euro.

Alte două tentative de contrabandă cu bunuri de larg consum au fost contracarate în dimineața zilei de astăzi. Angajații vamali au supus verificărilor două unități de transport care transportau bagaje neînsoțite din Portugalia și Germania în Republica Moldova. În rezultat, printre bunurile aflate în autovehicule, vameșii au descoperit peste 450 de articole vestimentare și produse de igienă personală, care urmau să fie introduse pe teritoriul țării în mod clandestin. Valoarea bunurilor urmează a fi stabilită.

Conform procedurii, mărfurile au fost reținute în vederea confiscării. Totodată, persoanele implicate vor achita amenzi în valoare totală de 12 mii lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...