S-au ascuns în podul mănăstirii, iar după lăsarea întunericului au sustras obiecte de circa 125 000 lei// FOTO

Un bărbat de 29 de ani și un minor de 14 ani din raionul Dondușeni și oraşul Drochia sunt cercetați de polițiștii din Căușeni pentru furt dintr-o mănăstire. Bărbatul de 29 de ani  nu este la prima abatere de la legislație.

Astfel, la 4 iulie curent, cei doi aflându-se pe teritoriul Mănăstirii ”Marta și Maria” din localitatea Hagimus, raionul Căușeni au asistat la slujba de la ora 13:00, timp în care au urcat în podul lăcașului unde au stat până după lăsarea întunericului.

După ce s-au asigurat că biserica este încuiată, în jurul orelor 22:30 cei doi au sustras din interiorul lăcașului mai multe obiecte de cult prețioase din aur și argint, și anume: 24 lănțișoare, 7 medalioane, 3 inele și 20 de cruciulițe. Valoarea totală a obiectelor, fiind estimată la suma de aproximativ 125 000 lei.

Bănuiții au fost observați în jurul orelor 23:00 de o măicuță în timp ce deschidea lăcașul pentru rugăciunile de seară. Aceasta a alertat poliția și doi muncitori de pe teritoriul bisericii, pentru a-i reține.

În acest caz, Poliția a inițiat o cauză penală pentru tentativă de furt în proporții deosebit de mare. Dacă vinovăția suspecților va fi dovedită, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 12 ani.

bijuterii furate

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.