Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

24 Aprilie, 2024

ANRCETI anunță consultarea publică a proiectului cu privire la raportarea de date statistice de către furnizorii de servicii poștale

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a expus astăzi pe pagina sa de Internet spre consultare publică proiectul (.pdf) Hotărârii Consiliului său de Administraţie cu privire la raportarea unor date statistice de către furnizorii de reţele şi/sau servicii poștale, care prevede aprobarea formularului tipizat (.xls) al Raportului statistic al furnizorului de reţele şi/sau servicii poștale și a Instrucţiunii (.pdf) cu privire la modul de completare a acestui formular. Consultarea proiectului se va desfăşura până la 25 iulie 2016, aceasta fiind data limită de prezentare a recomandărilor pe marginea documentului.

Potrivit notei informative care însoțește proiectul, acesta a fost elaborat în temeiul prevederilor Legii comunicațiilor poștale (în continuare - Legea nr. 36/2016), care stabilește că ANRCETI poate impune furnizorilor de servicii poştale obligaţia de a transmite periodic anumite categorii de informaţii în vederea realizării unor rapoarte statistice cu privire la furnizarea de servicii poştale.

Formularul tipizat propus pentru consultare conține patru componente: datele de identificare a furnizorului și datele sale de contact; datele referitoare la situația financiară privind activitatea în sectorul poștal, datele referitoare la rețeaua poștală, datele privind investițiile și datele privind personalul; datele privind traficul poștal, care se referă la numărul de trimiteri ale corespondenței poștale (scrisori), numărul de trimiteri ale coletelor poștale, trimiteri expres (EMS) etc. și datele privind serviciul poştal universal, care se referă la numărul de trimiteri ale corespondenței poștale (scrisori), numărul de trimiteri ale coletelor poștale și venituri - din serviciul universal, inclusiv cele din serviciile poștale rezervate.

Proiectul stabilește că furnizorii de reţele şi/sau servicii poștale autorizați în condițiile Legii nr. 36/2016 au obligația de a transmite ANRCETI datele statistice conform formularului tipizat, trimestrial, până la data de 10 a lunii următoare trimestrului de gestiune.

Persoanele interesate pot expedia comentarii şi recomandări asupra proiectului supus consultării publice, în scris, prin poştă pe adresa ANRCETI: bd. Ştefan cel Mare, 134, MD-2012, Chişinău, Republica Moldova, prin fax: 022-222-885 şi/sau la adresa de e-mail: office@anrceti.md. Informaţii suplimentare despre proiect le puteţi obţine la tel: 022 251 311, 022 251 335.

Proiectul este disponibil în versiunile: word:  pdf: 
Instrucțiunea separat este disponibilă în versiunile: word:  pdf: 

5 iulie 2016

Ultima actualizare: 5/07/2016