Două persoane riscă închisoare pentru că au furat dintr-o biserică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un bărbat de 29 de ani și un minor de 14 ani din raionul Dondușeni și orașul Drochia sunt cercetați de polițiștii din Căușeni pentru furt dintr-un lăcaș sfânt. Bărbatul de 29 de ani nu este la prima abatere de la legislație.

Astfel, la 4 iulie curent, cei doi aflându-se pe teritoriul Mănăstirii ”Marta și Maria” din Hagimus, raionul Căușeni au asistat la slujbă, timp în care au urcat în podul lăcașului. După ce s-au asigurat că biserica este încuiată, în jurul orelor 22:30 cei doi au sustras din interiorul lăcașului mai multe obiecte de cult prețioase din aur și argint, și anume: 24 lănțișoare, 7 medalioane, 3 inele și 20 de cruciulițe. Valoarea totală a obiectelor, fiind estimată la suma de aproximativ 125000 lei.

Bănuiții au fost observați în jurul orelor 23:00 de o măicuță în timp ce deschidea lăcașul pentru rugăciunile de seară. Aceasta a alertat poliția și doi muncitori de pe teritoriul bisericii.

În acest caz, Poliția a inițiat o cauză penală pentru tentativă de furt în proporții deosebit de mari. Dacă vinovăția suspecților va fi dovedită, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 12 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...