Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Fosta șefă a Oficiului Poștal…

Fosta șefă a Oficiului Poștal și controlor-casier a filialei BEM din Pripiceni-Răzeși a fost condamnată la 12 ani închisoare

Fosta șefă a Oficiului Poștal și controlor-casier a filialei BEM din Pripiceni-Răzeși a fost condamnată la 12 ani închisoare, fiind recunoscută culpabilă de delapidarea averii străine, în proporţii deosebit de mari. Procurorii au demonstrat că, în intervalul anilor 2012 – 2015, inculpata, activând în calitate de controlor-casier al filialei respective a BEM a fraudat 13 conturi de depozit, deschise fictiv pe numele a zece potenţiali deponenţi, însuşind ilegal circa 891.000 de lei lei.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că în septembrie 2015, activând deja în calitate de şef al Oficiului Poştal Pripiceni-Răzeşi, raionul Rezina, inculpata a însuşit ilegal 34.000 de lei – bani încasaţi de la locuitorii satulului pentru achitarea serviciilor.

Inculpata nu şi-a recunoscut vina. Cu toate acestea, procurorii i-au demonstrat vinovăţia, aceasta fiind luată sub strajă din sala de judecată. Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, inculpata a fost privată de dreptul de a activa în instituţiile financiare timp de 4 ani. De asemenea, instanţa a dispus încasarea de la inculpată în contul Centrului de poştă Rezina, a prejudiciului material cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.