Procuratura Anticorupție confirmă beneficiarii furtului bancar; Plahotniuc are statut de martor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Majoritatea persoanelor din lista anunțată de fostul şef al Secției privind prevenirea spălării banilor și monitorizarea tranzacțiilor în cadrul Băncii Sociale S.A., Sergiu Sagaidac, care ar avea legături cu frauda din sistemul financiar moldovenesc au fost audiate de către Procuratura Anticorupție.

Potrivit procurorului Adriana Bețișor, aproape 90 la sută din persoanele anunțate de Sagaidac au fost audiate de Procuratura Anticorupție, unele din ele în calitate de martor, iar altele de bănuit.

„Din lista persoanelor anunțate, 90% au statut procesual în dosarele privind frauda de la Banca de Economii”, a spus Bețișor anunțând că Procuratura s-a autosesizat după dezvăluirile lui Sagaidac.

Potrivit șefului Procuraturii Anticorupției Viorel Morari, printre cei audiați a fost și prim-vicepreședintele PD Vladimir Plahotniuc, care are statut de martor. „Și domnul Plahotniuc a fost audiat. Are calitate de martor”, confirmat Morari pentru unimedia.info.

Citește și: (VIDEO) Dosarul fraudelor bancare: Politicieni, șefi de bănci, ex-guvernatori ai BNM, implicați în jaful secolului

Fostul șef al Secției privind prevenirea spălării banilor și monitorizarea tranzacțiilor în cadrul Băncii Sociale spune că beneficiarii fraudei bancare sunt Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Vlad Filat și Veaceslav Platon.

Potrivit acestuia, cei patru sunt beneficiari din „linia întâi” ai furtului din sistemul bancar, urmați fiind de alți cel puțin 20 de persoane care au o conexiune majoră, printre ei directori de bănci și foști guvernatori ai Băncii Naționale a Moldovei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...