Un fost controlor-casier de la BEM, condamnat la 12 ani: A fraudat 13 conturi de depozit şi a furat 891 mii lei

Procuratura raionului Rezina a anunţat despre condamnarea la 12 ani închisoare a unei localnice, recunoscută culpabilă de delapidarea averii străine, în proporţii deosebit de mari. Aceasta după ce a fraudat 13 conturi de depozit şi a însuşit ilegal circa 891 mii lei.

De notat că, infracţiunile au fost comise în perioada în care aceasta a deţinut funcţiile de controlor-casier al filialei din satul Pripiceni-Răzeși, raionul Rezina a Băncii de Economii a Moldovei (BEM) şi cea de şefă a Oficiului Poştal Pripiceni-Răzeşi, raionul Rezina.

Procurorii au demonstrat că, în intervalul anilor 2012 – 2015, inculpata, activând în calitate de controlor-casier al filialei respective a BEM a fraudat 13 conturi de depozit, deschise fictiv pe numele a 10 potenţiali deponenţi, însuşind ilegal circa 891 mii lei.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că în septembrie 2015, activând deja în calitate de şef al Oficiului Poştal Pripiceni-Răzeşi, raionul Rezina, inculpata a însuşit ilegal 34 mii lei – bani încasaţi de la locuitorii satulului pentru achitarea serviciilor.

Inculpata nu şi-a recunoscut vinovăţia. Cu toate acestea, procurorii i-au demonstrat vinovăţia, aceasta fiind luată sub strajă din sala de judecată. Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, inculpata a fost privată de dreptul de a activa în instituţiile financiare timp de 4 ani. De asemenea, instanţa a dispus încasarea de la inculpată în contul Centrului de poştă Rezina, a prejudiciului material cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.