Circa 2 kg de marijuană, reținute la frontieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi cetățeni moldoveni și-au planificat, în cele mai mici detalii, trecerea ilegală peste frontiera moldo-ucraineană a aproximativ 2 kg de marihuană. Tentativa acestora a fost deconspirată de angajații Sectorului Poliției de Frontieră ”Tudora-1”.

În dimineața zilei de 3 iulie 2016, în jurul orei 4.30, patrula SPF ”Tudora-1” a observat pe traseul de tranzit Odesa-Reni cum dintr-un mijloc de transport, staționat pentru câteva minute, este aruncat un colet. Mașina s-a prezentat în punctul de trecere Tudora-Starokazacie și i s-a permis intrarea în R.Moldova. Ulterior, autoturismul s-a deplasat spre linia de frontieră unde a fost lăsat pachetul.

La fața locului au fost reținuți doi bărbați, cetățeni moldoveni de 42 și, respectiv 46 de ani. La ei s-a depistat coletul care conținea 40 de pachețele pline cu masă vegetală, uscată, cu un miros specific înțepător, asemănător cu marijuana. O cantitate de 1845 grame de substanță a fost ridicată și transmisă spre expertiză către secţia criminalistică şi expertiză judiciară Est a CTC şi expertize judiciare a IGP al MAI, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Căuşeni.

Moldovenii au refuzat să facă declarații, aceștea sunt reținuți pentru 72 de ore la Inspectoratul de Poliție Ștefan Vodă. Pe numele lor a fost pornită cauză penală și riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...