(VIDEO) Vindea apartamente ce nu-i aparțineau, iar acum riscă ani grei de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un bărbat de 37 de ani, domiciliat în comuna Trușeni, Chișinău a fost reținut fiind suspectat de escrocherie și plasat în arestul poliției pe un termen de 30 de zile.

Astfel, oamenii legii au constatat că, în perioada noiembrie 2014 – mai 2015, suspectul s-a prezentat la o companie de construcții din Chișinău, drept cumpărător. Acesta a dobîndit mai multe proiecte de locuințe ce aparțin companiei de construcții. După care, dându-se, drept bun prieten al directorului companiei de construcții promitea potențialilor cumpărători apartamente la un preț mai redus, decât de pe piață. După ce erau încheiate contractele de vânzare-cumpărare a locuințelor, banii erau încasați de escroc, sub pretextul că va transmite suma de bani companiei. După încasarea banilor rupea legătura cu persoanele înșelate.

Până în prezent, oamenii legii au identificat două victime, de la care suspectul a însușit mijloace bănești în sumă de 567 665 de lei, folosindu-i în scopuri personale.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de ”Escrocherie” riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 la 15 ani. În instanța de judecată se află în proces de examinare o altă cauză penală, inițiată pe numele escrocului, pentru infracțiune analogică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...