Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.06.2016

Premierul Pavel Filip a discutat cu omologul său ucrainean, Vladimir Groisman

Premierul Pavel Filip a discutat cu omologul său ucrainean, Vladimir Groisman

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, 30 iunie 2016, o convorbire telefonică cu Premierul Ucrainei, Vladimir Groisman.

Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii pe marginea subiectelor actuale de interes comun, privind relaţiile moldo-ucrainene şi perspectivele de dezvoltare a acestora.

Menţionând dinamica pozitivă a contactelor bilaterale între instituţiile guvernamentale ale celor două state, Premierii s-au pronunţat pentru impulsionarea dialogului politic şi a cooperării multilaterale între Republica Moldova şi Ucraina.

De asemenea, a fost subliniată necesitatea consolidării eforturilor în contextul noilor provocări şi probleme cu care se confruntă statul vecin şi Republica Moldova, precum şi importanţa reluării activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene privind cooperarea economică, care nu s-a reunit din anul 2011.  

În cadrul convorbirii, Pavel Filip l-a invitat pe Vladimir Groisman să efectueze o vizită la Chişinău pentru a participa la evenimentele de celebrare a celei de-a 25-a aniversare a Independenţei Republicii Moldova, care se vor desfăşura pe 27 august 2016.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus