icon

Premierul Pavel Filip: Condamnăm cu fermitate teroarea și suntem alături de autoritățile de la Ankara

29-06-2016 17:50
1,437

În debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, Prim-ministrul Pavel Filip a exprimat condoleanțe și profundul regret pentru atentatele teroriste petrecute în seara zilei de ieri, 28 iunie a.c., pe aeroportul Ataturk din Istanbul, soldate cu numeroase jertfe omeneşti.

 

„Stimați colegi, din nefericire trăim vremuri tulburi și iată că, din ce în ce mai des suntem nevoiți să luăm act, cu tristețe, de pierderi de vieți omenești. Sunt situații total absurde și revoltătoare. Mă refer, desigur, la atentatul de la Istanbul. În numele Guvernului și a tuturor cetățenilor Republicii Moldova, condamnăm cu fermitate teroarea, transmitem condoleanțe familiilor victimelor și un gând de încurajare celor care au suferit în urma atentatului. Suntem alături de autoritățile de la Ankara și solidari cu ele în această încercare dificilă”, a spus Premierul Pavel Filip.

 

De asemenea, şeful Executivului a informat că a dat dispoziții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să fie în legătură permanentă cu cetățenii moldoveni din Turcia și să le ofere tot sprijinul pentru a reveni acasă, sau pentru a-și continua călătoria.

 

Potrivit vicepremierului Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, nu sunt cetățeni moldoveni printre cei decedați. În același timp, la linia de urgență instituită au fost recepționate patru apeluri, care vizau 12 cetățeni ai Republicii Moldova, aflați pe aeroportul din Istanbul, cărora le-a fost acordat tot sprijinul necesar.

 

Reamintim că, 43 de persoane au fost ucise, iar alte câteva sute au fost rănite, în atacul terorist de marţi seara de pe aeroportul Ataturk.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31