Update 22:59 // Cel puţin zece oameni au murit, iar alţi peste 60 au fost răniţi în urma unui atentat terorist produs cu puţin timp în urmă la aeroportul Atatürk din Istanbul.

Cel puţin două explozii şi mai multe focuri de armă au fost auzite pe aeroportul din metropola de pe Bosfor. Exploziile ar fi fost provocate de bombe detonate înainte de intrarea la punctele de control.

Doi suspecţi s-au aruncat în aer în faţa punctelor de control de la terminalul de sosiri după ce poliţia a deschis focul asupra lor, a anunţat un oficial turc, citat de DPA.

Jerusalem Post îl citează pe ministrul turc al Justiţiei, care a anunţat că 10 oameni au murit, dar scrie că este de aşteptat ca numărul celor care şi-au pierdut viaţa să crească.

Aceeaşi publicaţie vorbeşte despre cel puţin 100 de victime şi despre faptul că în atac ar fi fost folosite grenade de mână şi că numărul celor care au participat la atac încă nu este cunoscut.

Potrivit primelor informaţii furnizate de CNN şi Reuters, mai multe persoane au fost rănite. BBC scrie că focurile de armă s-au auzit dintr-o parcare apropiată aeroportului.

Mai multe taxiuri au început să transporte răniţii către spitalele din zonă. Parlamentarul turc Eren Erdem a scris pe Twitter că a fost vorba de un atentat sinucigaş şi că mai multe persoane au fost rănite.



Activitatea pe Aeroportul Internaţional Ataturk din Istanbul, cel mai mare dintre cele două care deservesc oraşul, a fost complet închisă.

Toate decolările au fost anulate, iar avioanele care trebuiau să aterizeze au fost redirecţionate.

Un mesaj postat pe Twitter şi neconfirmat oficial spune că ar fi cel puţin 10 morţi şi că la atac ar fi participat doi sinucigaşi, care au detonat bombele pe care le purtau asupra lor şi alte 4 persoane înarmate.

Numeroşi poliţişti au stabilit un perimetru de securitate la locul incidentului.

Turcia a fost lovită cu începere de anul trecut de mai multe atentate sinucigaşe, atribuite rebelilor kurzi şi grupării jihadiste Statul islamic.