Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.06.2016

Procurorii moldoveni participă la Forumul Internaţional al Procurorilor

O delegaţie a Procuraturii Generale a Republicii Moldova participă, în perioada 28 – 29 iunie, la Forumul Internaţional al Procurorilor împotriva Criminalităţii Organizate, care se desfăşoară sub auspiciile Comisiei Europene, prin intermediul Programului TAIEX.

La evenimentul din oraşul Zagreb, Croaţia, participă procurori din 28 de state, Republica Moldova fiind reprezentată de o delegaţie, condusă de Procurorul General interimar, Eduard Harunjen.

Aflat la cea de-a XVIII-a ediţie, Forumul va fi găzduit de oficiul Procuraturii din Croaţia, în parteneriat cu Parchetul General din Saxonia (Germania) şi va include probleme de actualitate şi interes pentru procurori. Printre vorbitorii la Forum se numără figuri proeminente din teoria şi practica dreptului internaţional, precum şi reprezentanţi ai Europol.

Printre subiectele importante ale discuţiilor procurorilor în cadrul Forumului sînt combaterea finanţării terorismului, traficului ilicit de arme şi persoane, radicalizării prin Internet, măsurile de prevenire şi combatere a spălării banilor, evaluarea tranzacţiilor suspecte în procesul de investigare a criminalităţii organizate.

Potrivit dlui Eduard Harunjen, Procuror General interimar, participarea la această reuniune a procurorilor moldoveni este cu atît mai importantă cu cît, la 1 august 2016, odată cu intrarea în vigoare a noii Legi cu privire la Procuratură, îşi va începe activitatea Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, iar experiența colegilor europeni în acest sens este una deosebit de valoroasă și utilă.

De asemenea, o atenţie deosebită în cadrul reuniunii este acordată cooperării internaţionale în combaterea criminalităţii transfrontaliere, evoluţiilor legislative la nivel comunitar şi naţional, funcţionării structurilor specializate şi echipelor comune de anchetă în investigarea unor cazuri de complexitate deosebită.

În cadrul lucrărilor Forumului, procurorii din Moldova vor avea întrevederi şi discuţii bilaterale cu colegii participanţi din statele-membre ale UE şi din ţările vecine, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus