Pentru că la naştere avea pielea îngălbenită, medicii l-au suspectat de icter, o stare medicală obişnuită în cazul nou-născuţilor, cauzată de excesul de bilirubină din sânge.

Abia la trei luni, după efectuarea mai multor analize şi a testelor imagistice ale sistemului biliar, Marinel a fost diagnosticat cu ciroză hepatică şi atrezie biliară, o tulburare caracterizată prin dezvoltarea necorespunzătoare a căilor prin care bila este transportată de la ficat în intestinul subţire.

Din cauza bolii, Marin nu ia în greutate, iar la şase luni, cântăreşte doar şase kilograme. E prea micuţ şi sub greutatea minimă necesară, de 10 kilograme, ca să poată fi supus unui transplant de ficat în Moldova. De aceea, medicii de aici i-au recomandat un transplant de urgenţă în străinătate.

Boala lui Marinel a avut repercusiuni şi asupra familiei, de cum a aflat de suferinţa micuţului, tatăl său i-a abandonat.

Starea de sănătate a micuţului se înrăutăţeşte treptat. Cu cât timpul se scurge mai repede, cu atât se spulberă şansele sale la viaţă.

Pentru ca visul acestei mame de a-şi vedea copilul sănătos să nu rămână doar atât, e nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi. Cei care vor să-i dea o mână de ajutor, o pot face prin donaţii în contul bancar afişat pe ecran, sau la numărul de telefon indicat.