Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Business-ul din penitenciare

Business-ul din penitenciare

Un bărbat de 38 de ani, domiciliat în orașul Leova, alias „Maharadze”, membru activ al grupului criminal „Makena”, anterior condamnat pentru furturi în proporții deosebit mari, este suspectat de circulația drogurilor, fiind arestat pentru 30 de zile.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de către oamenii legii, s-a stabilit că suspectul este, așa zis, supraveghetor pe contingentul special din orașul Leova. Acesta, de comun acord cu un condamnat de 30 de ani, alias „Rîțari”, care își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr.3 din orașul Leova, pentru furturi în proporții deosebit de mari, considerat suprveghetor pe contingentul special al penitenciarului, fiind membru activ al grupării criminale Makena, organizau procurarea și transmiterea substanțelor narcotice în penitenciarul în care își ispășește pedeapsa unul din ei. Ulterior drogurile erau comercializate detinuților din penitenciar.

La 23 iunie, curent, poliția a efectuat perchezitii la domiciliul suspectului, alias „Maharadze”, unde au depistat un pistol cu gaze, pastile extasy care urmau să ajungă în penitenciar, 6 fiole cu diazepam, un cartuș de calibrul 7,62.

Concomitent, în comun cu angajații DIP au fost efectuate percheziții la locul de detenție al suspectului alias „Rîțari”, unde au fost depistate și ridicate telefoane mobile, înscrisuri și ciorne cu evidența surselor bănești provenite din activități criminale.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 de ani.

Poliția continuă să desfășoare măsuri speciale de investigații cît și acțiuni de urmărire penală pentru elucidarea tuturor circumstanțelor în acest caz cu identificarea și atragerea la răspundere a altori complici.