Doi pădurari din Ialoveni, reţinuţi pentru păstrarea ilegală de arme

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi pădurari din raionul Ialoveni, cu vârstele de 27 şi 49 ani, au fost reţinuţi de către poliție pentru că păstrau ilegal arme şi muniţii de diferit calibru. În urma percheziţiilor la cantoanele acestora, poliţiştii au depistat şi ridicat un întreg arsenal de arme, camuflat şi ascuns în locuri special amenajate.

La solicitările poliţiştilor de a prezenta actele necesare sau de a explica provenienţa armelor şi muniţiilor, ambii bărbaţi n-au putut demonstra nici provenienţa fiecărui cartuş. În cadrul audierilor, aceştia au declarat că o parte din muniţii au fost depistate într-o pădure, iar o altă parte ar fi fost lăsată moştenire de la părinţi.

Au fost ridicate patru arme de vânătoare cu ţeava lisă, o armă de vânătoare cu ţeava ghintuită şi dotată cu lunetă, o grenadă cu focos de model F1, trei pistoale de model necunoscut, cartuşe de diferit calibru, precum şi alte piese de la arme de foc.

Bărbaţii riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000 lei la 12 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 3 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...