Întrevedere Vlah-Erdogan: La Comrat va fi construit complexul “Recep Tayyip Erdogan”

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah a avut marţi, la Ankara, o întrevedere cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan. În cadrul întrevederii au fost discutate subiecte ce țin de dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Turcia și Republica Moldova.

Astfel, bașcanul Irina Vlah a menţionat că din momentul acordării Găgăuziei statutului juridic special, Ankara a oferit poporului găgăuz o amplă asistență în domeniul economic, anunţă www.gagauzinform.md

Guvernatorul autonomiei, de asemenea, l-a informat pe președinte despre faptul că în capitala Găgăuziei, cu susținerea Agenției de Stat pentru Dezvoltare TIKA va începe implementarea unor proiecte de infrastructură, unul dintre care este construirea complexului de învățământ “Recep Tayyip Erdogan”.

Irina Vlah a evidențiat necesitatea implementării unui șir de alte proiecte de infrastructură în Găgăuzia – construcția unei școli profesionale tehnice moderne la Comrat, alimentarea cu apă a orașului Vulcănești, construirea unui complex sportiv modern.

La rândul său, Recep Tayyip Erdogan a salutat inițiativa conducerii Găgăuziei și și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini proiectele anunțate. Președintele Turciei a propus ca complexul sportiv și școala profesională tehnică să devină parte a complexului educațional la Comrat.

Părțile, de asemenea, au acordat atenție problemelor cu caracter economic –investirea mijloacelor în industria textilă și în agricultură.

Președintele turc a dat asigurări bașcanului că va sprijini în continuare poporul Găgăuziei.

Moldova.ORG reaminteşte că Găgăuzia este o regiune autonomă din sud-vestul Republicii Moldova, locuită preponderent de găgăuzi, un popor vorbitor al limbii turce şi apropiat cultural de turci, însă de confesiune creştină ortodoxă. UTA Găgăuz-Yeri are 32 localităţi dintre care: 1 municipiu (Comrat), 2 oraşe, 23 comune şi 6 sate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.