Sesiunea BAC 2016 s-a încheiat: 30 de candidaţi au rămas restanţieri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ultimul examen din sesiunea curentă de bacalaureat, la limba maternă pentru elevii de etnie ucraineană, găgăuză şi bulgară, s-a desfăşurat astăzi fără încălcări majore. Potrivit directorul Agenţiei Curriculum şi Evaluare, Anatol Topală, nici un candidat nu a fost eliminat de la acest examen.

În această sesiune, 30 de candidaţi au fost eliminaţi de la probe pe motiv de fraudare.

Verificarea lucrărilor de examen va avea loc până la data de 26 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în centrele de BAC la data de 27 iunie.

Candidații la bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 27 și 28 iunie. Tot în aceste zile fiecare candidat își va putea vedea lucrările verificate, accesând adresa www.bac.edu.md, în baza unei parole pe care o vor obține de la instituția de învățământ în care și-au făcut studiile. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 6 iulie.

În perioada 18-25 iulie va avea loc sesiunea suplimentară de bacalaureat. La ea au dreptul să participe candidații care, din motive obiective, nu s-au prezentat la examen în sesiunea de bază și cei care nu au luat note de trecere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...