Contrabandă mirositoare! Peste 5 mii de trandafiri, fără acte de proveniență, depistați la frontieră

Un moldovean care transporta 5 250 puieţi de trandafiri, fără acte de proveniență, a fost reţinut de poliţiştii de frontieră de la Briceni. Trandafirii au fost procurați în apropierea municipiului Bălți şi urmau să ajungă în Ucraina.

În dimineața zilei de 18 iunie, în timpul desfăşurării activităţii de supraveghere în sectorul din responsabilitate, poliţiştii de frontieră au observat pe direcţia localităţilor Grimăncăuți – Grubna, un mijloc de transport care înainta spre hotarul moldo-ucrainean. Acţiunile şi intinerarul microbuzului de model Mercedes-Benz, cu numere de înmatriculare de Briceni, au fost monitorizate o perioadă de timp, iar aproximativ la 800 de metri de linia de frontieră, a fost stopat pentru verificări.

Mijlocul de transport era condus de un cetățean moldovean de 36 de ani, iar ca pasageri se aflau alți doi conaționali, toți fiind locuitori ai sat. Grimăncăuți, r-nul Briceni. În cadrul controlului, persoanele nu au putut prezenta documente de identitate, dar și le lipseau actele de însoțire pe mijlocul de transport.

La fel, în timpul verificării fizice a unității de transport, polițiștii de frontieră au depistat în compartimentul marfar 5 250 plante de trandafir în floare, care erau aranjate în plapume. Întreaga cantitate de puieți era transportată fără a deține acte de proveniență. Conform declarațiilor șoferului, trandafirii au fost procurați în apropierea mun. Bălți.

Poliţiştii de frontieră au consemnat toate actele procesuale necesare la acest caz, ulterior au transmis pentru continuarea cercetărilor Biroului Vamal Briceni.

Deoarece trandafirii fac parte din bunurile ușor alterabile, aceștia au fost întorși persoanelor reținute, care vor răspunde penal pentru tentativa trecerii frontierei de stat, dar și transport ilegal de bunuri.

contrabanda trandafiri

contrabanda trandafiri

contrabanda trandafiri

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.