Premierul Viktor Orban îi îndeamnă pe britanici să voteze pentru rămânerea în UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul ungar, Viktor Orban, cunoscut pentru opoziția sa îndârjită față de Bruxelles, va veni luni în presa britanică cu un mesaj inedit prin care va îndemna la un vot pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană la referendumul de pe 23 iunie, transmite AFP.

„Decizia este a voastră, dar Ungaria este foarte mândră să fie împreună cu voi membră a UE”, acesta va fi mesajul, a cărui publicare este întârziată cu două zile din cauza suspendării campaniei în urma uciderii deputatei laburiste Jo Cox, a anunțat duminică pe site-ul executivului de la Budapesta purtătorul de cuvânt al lui Orban, Zoltan Kovacs.

Textul este semnat însuși de premierul ungar, care s-a evidențiat constant prin disputele cu instituțiile comunitare, cum a fost cazul celei legate de cotele obligatorii de refugiați pentru care Viktor Orban a decis să organizeze un referendum, astfel încât aceste cote să fie respinse nu doar de guvernul său, ci și de populație.

„Guvernul ungar este adesea considerat anti-european, dar acțiunea din prezent pro-Europa (a lui Orban) demonstrează cât de mult credem în rezultatele obținute de Uniunea Europeană, chiar dacă avem opinii diferite despre viitorul continentului”, a mai menționat Kovacs.

După cele trei zile de doliu ce au urmat uciderii deputatei Jo Cox, o susținătoare activă a rămânerii Marii Britanii în UE și a politicii de deschidere față de imigranții extracomunitari, campania din Marea Britanie pe tema Brexitului (ieșirea din UE) s-a reluat duminică, iar sondajele indică o creștere a susținerii față de apartenența în continuare la blocul comunitar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...