Ploaia cu grindină a făcut ravagii în ţară: Peste 1000 de acoperişuri distruse, iar 52 de localităţi au rămas fără curent electric

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În urma ploilor torenţiale de aseară, mai multe localităţi din ţară au fost afectate. Grindina a distrus acoperişuri din 16 sate din raionului Ungheni, iar din cauza vântului puternic, 30 de persoane au rămas blocate pe drum în mijloace de transport în apropiere de localitatea Cosăuţi, raionul Soroca.

În regim de alertă a fost ridicat în această noapte efectivul Detașamntului căutare-salavre nr. 2 din municipiul Bălți, în componența a nouăzeci de salvatori cu șapte unități de tehnică, pentru a interveni la lichidarea consecințelor ploilor în localitățile afectate din raionul Ungheni.

Conform informațiilor prealabile, grindina a distrus acoperișurile a 1.092 de case din localitățile Blindești, Sculeni, Medeleni, Semeni, Bușila, Petrești, Cornești, Pîrlița, Bumbăta, Romanovca, Poiana, Mircești, Hîrcești, Todirești, Grăseni, Valea Mare, toate din raionului Ungheni.

Ploaia a făcut ravagii și în raionul Șoldănești, unde mai mulți copaci au fost doborâți pe traseul dintre localitatea Vadul lui Rașcov și orașul Șoldănești. La fața locului pentru defrișarea arborilor și eliberarea drumului au intervenit echipe de salvatori.

Pompierii au mai fost solicitați pentru deblocarea traseelor de copaci în raioanele Rezina și Florești.

În urma condițiilor meteo nefavorabile, fără curent electric au rămas 52 localități din 7 raioane. Fără energie electrică au rămas mai mulți consumatori din raioanele Sîngerei, Rîșcani, Fălești, Florești, Drochia, Soroca și Edineț.

Pentru restabilirea curentului în teren lucreză echipele specializate. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI monitorizea situația în țară iar în ultimele 24 de ore, pentru lichidarea consecințelor situațiilor de risc au acționat 438 de salvatori și pompieri cu 76 unități de tehnică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...