Actualitate

În satul Zagarancea a fost deschis un Muzeu în aer liber

Potrivit unui comunicat, la eveniment au participat mai mulți oficiali, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, precum şi publicul interesat.

Prezentă la eveniment, ministrul Culturii Monica Babuc a mulţumit organizatorilor pentru iniţiativa extraordinară de a deschide în localitate un Centru Cultual-Sportiv, în context, remarcând activitatatea şi performanţele sportive ale elevilor din satul Zagarancea. De asemenea, oficialul a apreciat efortul localnicilor de a crea un muzeu în aer liber, în satul natal, menţionând că bogăţia poporului nostru rămâne a fi tot ceea ce au lăsat drept moştenire strămoşii noştri.

Iniţiativa de a deschide pe teritoriul Centrului Cultural-Sportiv un Muzeu în aer liber, aparţine localnicilor. Muzeul are improvizată o „Ogradă a bunicilor” cu exponate din curtea fiecărui zagarancean de pe vechea vatră a satului, un spațiu expozițional în aer liber cu compartimentele: „La cuptor”, „Casa Mare”, „În zămnic”, „Meșter faur” şi „Țăranul și glia”. Fiecare cameră improvizată reflectă în întregime traiul țăranilor din secolul trecut și conține un tezaur expozițional bogat.

Evenimentul a culminat cu un concert susţinut de către artiştii autohtoni.


sursa: provincial.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *